x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul britanic se implică în problema prețurilor „umflate” ale biletelor de la concertele Oasis

Guvernul britanic se implică în problema prețurilor „umflate” ale biletelor de la concertele Oasis

de Redacția Jurnalul    |    03 Sep 2024   •   23:25
Guvernul britanic se implică în problema prețurilor „umflate” ale biletelor de la concertele Oasis
Sursa foto: Hepta

Prețurile biletelor la viitoarele concerte ale trupei Oasis au stârnit nemulțumirea fanilor, drept pentru care Guvernul britanic a anunțat că va analiza sistemul de „dynamic pricind” - prețuri dinamice.

Guvernul britanic a promis să revizuiască sistemul de „dynamic pricing” (prețuri dinamice), după ce fanii trupei Oasis s-au declarat dezamăgiți de prețurile exagerate ale biletelor de la viitoarele concerte, informează Sky News.

Această practică, care reglează prețurile biletelor în funcție de cerere, a stârnit controverse, mulți acuzând că se profită de entuziasmul publicului pentru a obține câștiguri fabuloase.

Biletele, care ar fi trebuit să fie accesibile, au ajuns să fie vândute la prețuri mult mai mari decât cele inițiale, în unele cazuri atingând sume exorbitante.

Asta a dus la o reacție negativă din partea publicului, care a solicitat intervenția autorităților pentru a reglementa această practică.

Guvernul britanic a anunțat că va analiza modul în care „prețurile dinamice” afectează consumatorii și va evalua măsurile ce pot fi luate pentru a le proteja acestora drepturile.

În plus, se vor discuta și posibile modificări legislative care să limiteze fluctuațiile excesive ale prețurilor biletelor la evenimentele culturale și sportive.

Criticii acestui sistem susțin că este necesară o reglementare strictă pentru a preveni abuzurile și pentru a asigura accesul corect al publicului la evenimente.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: oasis concerte bilete