x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficiali europeni, pirataţi la o conferinţă despre Internet, la Baku!

Oficiali europeni, pirataţi la o conferinţă despre Internet, la Baku!

de Istvan Deak    |    11 Noi 2012   •   13:23

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, a anunţat sâmbătă într-o postare pe blog cã la o reuniune a Forumului pentru Guvernanţa Internetului de la Baku, Azerbaidjan, consilierilor săi le-au compromise datele din computere.

Purtãtorul ei de cuvânt, Ryan Heath, a spus cã atacul a avut loc în timp ce aceştia se aflau la hotel. Heath a adãugat cã el şi un coleg au primit mesaje de la Apple Inc. avertizându-i cã le-au fost accesate computerele de către persoane neautorizate, ceva ce, este el de părere, a fost o incercare de a-i spiona. "Presupun cã a fost un fel de supraveghere", a afirmat el într-un interviu telefonic pentru Associated Press, preluată de The Montana Standard . "Ceea ce avem de gând sã facem este sã obţinem o analizã judiciarã a calculatoarelor pentru a vedea dacã a fost scos ceva din ele", a adăugat acesta, refuzând sã spunã cine crede cã ar putea fi responsabil.

Doamna Kroes a fost criticã faţã de gazde, când s-a exprimat înaintea forumului, miercuri, atacând Guvernul de la Baku pentru cã i-ar spiona pe activiştii opoziţiei cu ajutorul Internetului şi că "violeazã viaţa privatã a jurnaliştilor şi a surselor lor". Într-o postare pe blogul personal făcută sâmbãtã, Kroes citeazã pirateria pe Internet ca pe una dintre cele mai severe încãlcãri care, spune ea, subliniazã realitatea "asprã" a vieţii politice din Azerbaidjan.

Kroes adaugã cã autoritãţile azere nu s-au ţinut de cuvânt pentru a-i permite accesul la deţinuţii politici şi susţine cã activişti de la conferinţa Web au fost hãrţuiţi.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana hacking