x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oktoberfest înregistează un declin față de anii trecuți

Oktoberfest înregistează un declin față de anii trecuți

28 Sep 2015   •   20:51
Oktoberfest înregistează un declin față de anii trecuți

Renumitul festival al berii Oktoberfest a înregistrat, în prima săptămână, o scădere cu 10% a numărului de vizitatori la ediţia din 2015, comparativ cu anul trecut, organizatorii sperând că situaţia se va redresa până duminica viitoare, când se încheie festivalul, transmite DPA.

Primarul oraşului Munchen, Dieter Reiter, a anunţat că doar trei milioane de persoane au vizitat Oktoberfest în prima săptămână a festivalului, cu aproximativ 300.000 mai puţini decât în primele şapte zile ale precedentei ediţii. Această scădere a fost cauzată, probabil, de vremea nefavorabilă, precum şi de participarea ezitantă a oaspeţilor din ţările vecine, a apreciat viceprimarul din Munchen, Josef Schmidt.

În urmă cu doi ani, în prima săptămână a sărbătorii Oktoberfest, numărul vizitatorilor a ajuns la cifra record de 3,5 milioane.

De asemenea, vizitatorii din acest an au fost mai puţin interesaţi de mâncarea tradiţională bavareză. Comercianţii de produse alimentare au declarat că în prima săptămână au fost consumaţi doar 55 de boi şi 22 de viţei, faţă de 60, respectiv 27, anul trecut. Organizatorii sunt de părere că mulţi vizitatori au ales produsele vegetariene şi acesta ar putea fi un motiv al scăderii consumului de carne.

Sponsorii festivalului mizează însă pe o participare crescută în ultima săptămână a Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume, care se va încheia duminică.

×
Subiecte în articol: oktoberfest