x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcinov: Spaţiul aerian al Ucrainei este ÎNCHIS pentru zborurile ne-comerciale

Turcinov: Spaţiul aerian al Ucrainei este ÎNCHIS pentru zborurile ne-comerciale

02 Mar 2014   •   14:02
Turcinov: Spaţiul aerian al Ucrainei este ÎNCHIS pentru zborurile ne-comerciale
Sursa foto: Turcinov: Spaţiul aerian al Ucrainei este ÎNCHIS pentru zborurile ne-comerciale

Ucraina şi-a închis spaţiul aerian pentru zborurile ne-comerciale, a anunţat duminică preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, relatează Reuters şi EFE.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care o coloană de vehicule militare ruseşti se îndreaptă către oraşul Simferopol, capitala republicii autonome Crimeea, venind dintre Sevastopol, unde se află staţionată flota rusă din Marea Neagră, menţionează EFE, pe baza imaginilor transmise de televiziunea locală.

Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a afirmat că ţara este "în pragul unui dezastru" ca urmare a "declaraţiei de război" din partea Rusiei şi a cerut Moscovei să-şi retragă forţele armate din Ucraina, transmite AFP.

"Este o alertă roşie. Nu este o ameninţare, este în realitate o declaraţie de război faţă de ţara mea. Facem apel la preşedintele (rus Vladimir) Putin să retragă forţele armate din Ucraina", a spus el. Pe de altă parte, preşedintele intermiar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a declarat că "trupele ruseşti blochează unităţile militare ucrainene" din republica autonomă Crimeea, informează EFE.

Parlamentul ucrainean a cerut duminică monitorizare şi ajutor internaţional pentru siguranţa instalaţiilor sale nucleare.

×