x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OMS: Omicron „rămâne un virus periculos”, mai ales pentru persoanele nevaccinate

OMS: Omicron „rămâne un virus periculos”, mai ales pentru persoanele nevaccinate

13 Ian 2022   •   09:20
OMS: Omicron „rămâne un virus periculos”, mai ales pentru persoanele nevaccinate

Omicron „rămâne un virus periculos”, mai ales pentru persoanele nevaccinate, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS. el spunee că răspândirea virusului poate duce la apariţia unei variante mai grave.

„Nu trebuie să lăsăm acest virus să se răspândească, nici să abandonăm lupta, mai ales că sunt atâtea persoane nevaccinate. În Africa, peste 85% din populaţie nu a fost vaccinată”, a spus Ghebreyesus, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, conform France24.

„Nu e momentul să ne oprim, nici să lăsăm jos garda şi să îi spunem acestui virus că este binevenit”, a completat Michael Ryan, responsabil cu gestionarea situaţiilor de urgenţă din cadrul OMS.

Şeful OMS mai spune că nu putem pune capăt fazei acute ale pandemiei dacă nu creştem rata vaccinării. Acesta ca vrea ca fiecare stat să aibă 70% din populaţie vaccinată până la mijlocul anului.

„O creştere a răspândirii variantei Omicron înseamnă mai multe spitalizări, decese şi oameni şomeri, inclusiv personal medical şi din Educaţie, precum şi un risc crescut de apariţie a unei variante mai severe: mai transmisibilă şi cu o rată de mortalitate mai mare decât Omicron”, conchide Tedros Adhanom Ghebreyesus.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: omicron