x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Omul din groapă": Ultimul membru al unui trib moare în Brazilia

"Omul din groapă": Ultimul membru al unui trib moare în Brazilia

30 Aug 2022   •   10:00
"Omul din groapă": Ultimul membru al unui trib moare în Brazilia

Ultimul membru rămas al unui grup indigen din Brazilia a murit, potrivit autorităților, citate de BBC. Bărbatul, al cărui nume nu este cunoscut, a trăit în izolare totală în ultimii 26 de ani.

El era cunoscut drept Omul din Groapă, deoarece săpa gropi adânci, unele dintre ele fiind folosite pentru a prinde animale, în timp ce în altele s-a ascuns.

Cadavrul său a fost găsit pe 23 august într-un hamac în afara colibei sale de paie. Nu existau semne de violență.

Se crede că a murit din cauze naturale la o vârstă estimată de 60 de ani.

Bărbatul era ultimul membru al unui grup de indigeni care trăiește în zona Tanaru din statul Rondônia, care se învecinează cu Bolivia.

Se crede că majoritatea membrilor tribului său au fost uciși încă din anii 1970 de către fermierii care doreau să își extindă terenurile.

În 1995, șase dintre membrii rămași ai tribului său au fost uciși într-un atac al minerilor ilegali, iar el a rămas singurul supraviețuitor.

Agenția braziliană pentru Afaceri Indigene (Funai) a aflat despre supraviețuirea sa abia în 1996 și a monitorizat zona încă de atunci.

În timpul unei patrule de rutină, agentul Funai Altair José Algayer a găsit corpul bărbatului acoperit cu pene, într-un hamac în afara uneia dintre colibele sale de paie.

Expertul indigen Marcelo dos Santos a declarat presei locale că a crezut că bărbatul și-a pus singur penele pe el, știind că va muri.

"Aștepta moartea, nu existau semne de violență", a spus el, adăugând că bărbatul murise probabil cu 40-50 de zile înainte de a-i fi găsit cadavrul.

Întrucât evitase orice contact cu străinii, nu se știe ce limbă vorbea bărbatul sau din ce grup etnic ar fi putut face parte.

În 2018, membrii Funai au reușit să îl filmeze în timpul unei întâlniri întâmplătoare în junglă. În filmare, bărbatul poate fi văzut tăind un copac cu un topor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trib brazilia