x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU denunţă atacurile lui Donald Trump asupra presei

ONU denunţă atacurile lui Donald Trump asupra presei

30 Aug 2017   •   20:00

Remarcile jignitoare ale preşedintelui american Donald Trump la adresa jurnaliştilor ar putea duce la incitare şi încuraja atacarea anumitor comunităţi, a declarat miercuri Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad al-Hussein, informează Reuters. 

''Este cu adevărat uimitor când te gândeşti că libertatea presei - nu numai o piatră de temelie a Constituţiei SUA, dar în mare măsură ceva apărat de Statele Unite de-a lungul anilor - este acum ea însăşi ţinta atacurilor din partea preşedintelui'', a subliniat Zeid Ra'ad al-Hussein într-o conferinţă de presă. 

''Este genul de schimbare uluitoare. Şi în cele din urmă succesiunea este una periculoasă'', a adăugat el. 

Într-un discurs rostit la Phoenix (statul Arizona) în 22 august, Donald Trump a acuzat mass-media că a minţit în privinţa afirmaţiilor sale despre evenimentele violente desfăşurate la Charlottesville (statul Virginia) cu câteva zile înainte. Criticat după ce a afirmat că ambele părţi sunt vinovate pentru violenţele de la Charlottesville, Trump a acuzat canalele de televiziune că au ignorat apelurile sale la unitate. 

''Nu am spus 'vă iubesc pentru că sunteţi negri sau 'vă iubesc pentru că sunteţi albi'. Îi iubesc pe toţi oamenii acestei ţări'', a afirmat liderul de la Casa Albă. 

El a criticat media pentru maniera în care a relatat despre evenimentele din Virginia. ''Aceştia chiar sunt oameni necinstiţi. Ei sunt răi. Cred cu adevărat că lor nu le place ţara noastră. Singurii oameni care le oferă o platformă acestor grupuri ale urii sunt cei din media'', a adăugat preşedintele american.AGERPRES

×