x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exploziile pagerelor din Liban. Iran a făcut plângere privind „crimă împotriva umanității” la ONU

Exploziile pagerelor din Liban. Iran a făcut plângere privind „crimă împotriva umanității” la ONU

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2024   •   12:45
Exploziile pagerelor din Liban. Iran a făcut plângere privind „crimă împotriva umanității” la ONU

Reprezentanții Iranului au făcut plângere la ONU în legătură cu exploziile pagerelor din Liban. Iranienii susțin că este vorba despre o „crimă împotriva umanității”. Ei consideră că Israelul este în spatele atacurilor.

Detonarea dispozitivelor de comunicații a fost o „încălcare flagrantă” a dreptului internațional, a declarat ambasadorul iranian Amir Saeid Iravani.

El a acuzat SUA că poartă responsabilitatea pentru „actele greșite” din cauza „așa-zisului sprijin ferm” pe care îl are pentru Israel și a îndemnat comunitatea internațională să pună capăt rapid agresiunii israeliene.

„Această crimă odioasă, care a fost răspândită, sistematică și care urmărea uciderea, asasinarea și cauzarea de mari suferințe și răniri grave populației civile constituie o crimă împotriva umanității”, a spus Amir Saeid Iravani, potrivit Sky News.

Oficialii israelieni nu au comentat atacurile, dar Hezbollah și surse de securitate din regiune au dat vina pe agenția de spionaj Mossad. Americanii susțin că nu au știut despre atac și că marți au fost informați de israelieni că urmează să se întâmple ceva în Liban.

În primul val al atacurilor au murit 12 persoane și au fost rănite aproape 3.000. Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și peste 450 au fost rănite în urma unui al doilea val de explozii al dispozitivelor de comunicații din Liban.

(sursa: Mediafax)

Petru Mazilu, petru.mazilu@mediafax.ro

Keywords:ONU, IRAN, LIBAN

×
Subiecte în articol: onu Iran liban explozii pagere crima