x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU condamnă atacul asupra unui sat din Sudan, care „ar fi ucis peste 100 de persoane”

ONU condamnă atacul asupra unui sat din Sudan, care „ar fi ucis peste 100 de persoane”

de Redacția Jurnalul    |    08 Iun 2024   •   09:20
ONU condamnă atacul asupra unui sat din Sudan, care „ar fi ucis peste 100 de persoane”
Sursa foto: Hepta

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat un atac paramilitar asupra unui sat din Sudan care s-ar fi soldat cu peste 100 de morți.

Forțele de Sprijin Rapid (RSF), care se află în război cu armata obișnuită din aprilie 2023, au atacat miercuri cu artilerie grea satul central Wad al-Noura din statul al-Jazira, a declarat grupul prodemocrație Madani Resistance Committee.

Acesta a evaluat numărul victimelor la „peste 104”, transmite AFP.

„Secretarul general condamnă cu fermitate atacul care ar fi fost efectuat la 5 iunie de către Forțele de Sprijin Rapid (RSF) în satul Wad Al-Noura, în statul Jazira, care ar fi ucis peste 100 de persoane”, a declarat purtătorul său de cuvânt, Stephane Dujarric, într-un comunicat, făcând apel la toate părțile implicate în războiul din Sudan să se abțină de la atacuri care dăunează civililor.

Sudanul suportă războiul dintre armata condusă de generalul Abdel Fattah al-Burhan și forțele paramilitare RSF conduse de fostul său adjunct, generalul Mohamed Hamdan Daglo.

„Secretarul general își exprimă profunda îngrijorare cu privire la suferința imensă a populației sudaneze ca urmare a ostilităților continue”, a declarat Dujarric.

„El subliniază că a sosit momentul ca toate părțile să își reducă armele la tăcere în Sudan și să se angajeze pe calea unei păci durabile pentru poporul sudanez”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

(sursa: Mediafax)

Andreea Tobias, andreeat@mediafax.ro

Keywords:ONU, SUDAN

×
Subiecte în articol: onu sudan antonio guterres