x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Operațiune ultrasecretă pentru bradul de Crăciun al Papei Francisc!

Operațiune ultrasecretă pentru bradul de Crăciun al Papei Francisc!

16 Noi 2022   •   11:10
Operațiune ultrasecretă pentru bradul de Crăciun al Papei Francisc!

Papa Francisc și Piața Sfântul Petru din Vatican vor avea propriul brad de Crăciun, crescut în Abruzzo. A fost nevoie de un efort diplomatic impresionant, care s-a încheiat cu o operațiune ultrasecretă, după controversele stârnite de ecologiști.

Controversele stârnite de ecologiști și disputa dintre municipalitatea din Rosello, regiunea Molise, și regiunea Abruzzo s-au stins odată cu tăierea unui alt brad decât cel dorit inițial.

Tăierea bradului a avut loc într-o liniște totală pentru a preveni acțiunile ecologiștilor, scrie Il Messaggero. Practic, un brad a fost salvat, altul a fost tăiat.

Inițial, bradul trebuia să vină din zona Agnone, regiunea Molise. Însă, după o plângere a unui fotograf au intervenit polițiștii forestieri, care au blocat tăierea bradului, deoarece specimenul ales se află într-un sit protejat și ar fi fost necesară o autorizație din partea regiunii Molise.

Dar municipalitatea din Rosello, regiunea Abruzzo, nu s-a lăsat, și a decis sacrificarea unui brad care îi va fi donat Papei Bergoglio și care este deja în drum spre Vatican.

Emanuele Imprudente, vicepreședinte al regiunii Abruzzo, a spus: "Regiunea a intervenit imediat și a dispus îndepărtarea unui exemplar de brad argintiu de 62 de ani și 26 de metri înălțime. Tăierea a fost necesară din cauza dimensiunilor și a apropierii de unele clădiri. Printre altele, a fost ales un brad care reprezenta un pericol”.

(sursa: Mediafax)

×