x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Opozantul Dmitri Gudkov a fugit din Rusia

Opozantul Dmitri Gudkov a fugit din Rusia

07 Iun 2021   •   09:10
Opozantul Dmitri Gudkov a fugit din Rusia

Opozantul Dmitri Gudkov a plecat din Rusia și s-a refugiat în Ucraina din cauza noilor măsuri luate de autoritățile de la Kremlin înaintea alegerilor parlamentare din septembrie, scrie AFP.

"Mă apropii de Kiev", a scris acesta pe Facebook. El a mai precizat că surse apropiate conducerii Rusiei i-au spus că va fi anchetat într-un presupus dosar criminal.

Gudkov are 41 de ani și a fost arestat în această săptămână, alături de un alt opozant, Andrei Pivovarov, coborât dintr-un avion care trebuia să decoleze spre Polonia.
Fost deputat, el a fost reţinut sub acuzația că nu şi-a plătit nişte datorii dintr-unu contract de leasing pentru o clădire nerezidenţială, în perioada 2015-2017, şi riscă până la cinci ani de închisoare. Susținătorii săi cred ca această acrestare a venit ca o atenționare la intenția acestuia de a candida la parlamentare. A fost eliberat fără a fi inculpat, ceea se reorezntă o schimbare din partea autorităţilor ruse.

Andrei Pivovarov se află în continuare în închisoare după o audiere în faţa unei instanţe, care a hotărât să fie plasat în arest preventiv pentru două luni. El este fost director al organizaţiei Open Russia, fondată de oligarhul în exil şi critic al Kremlinului, Mihail Hodorkovski. Open Russia şi-a anunţat autodizolvarea, în luna mai încetându-şi activităţile în Rusia, de teama punerii sub acuzare a membrilor săi.
 

×
Subiecte în articol: dmitri gudkov