x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Opoziţia islamistă iordaniană denunţă "comportamentul şocant" al ambasadorului Statelor Unite

Opoziţia islamistă iordaniană denunţă "comportamentul şocant" al ambasadorului Statelor Unite

de Mediafax    |    13 Ian 2014   •   23:51
Opoziţia islamistă iordaniană denunţă "comportamentul şocant" al ambasadorului Statelor Unite

Opoziţia islamistă iordaniană a denunţat luni "comportamentul şocant" al ambasadorului Statelor Unite, care a dansat alături de săteni, la inaugurarea unui proiect finanţat de Washington.

După inaugurarea oficială a unui proiect, în valoare de 140 de milioane de dolari, în provincia Irbid (nord), joia trecută, ambasadorul Stuart E. Jones s-a alăturat oficialilor şi femeilor care dansau dabke, un dans tradiţional de grup, în timpul căruia dansatorii se ţin de mâini şi fac paşi ritmici.

"Acesta este un comportament şocant pentru iordanienii care ştiu foarte bine că America şi entitatea sionistă (Israelul) sunt două feţe ale aceleiaşi monede", susţine partidul Frontul Acţiunii Islamice, ramura politică a mişcării Fraţii Musulmani în Iordania.

"Condamnăm astfel de acţiuni în satele noastre şi cerem Guvernului să se asigure că diplomaţii se comportă conform rolului lor", a adăugat acest partid de opoziţie.

 Dabke este un dans specific pentru Liban, Siria, Irak şi palestinieni.

Iordania este un aliat-cheie al Statelor Unite în regiune şi beneficiază de un ajutor militar şi economic important din partea Washingtonului.

×