x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OPULENŢĂ. Palatul fostului procuror general al Ucrainei, mai luxos decât cel al lui Ianukovici (VIDEO)

OPULENŢĂ. Palatul fostului procuror general al Ucrainei, mai luxos decât cel al lui Ianukovici (VIDEO)

25 Feb 2014   •   13:54
OPULENŢĂ. Palatul fostului procuror general al Ucrainei, mai luxos decât cel al lui Ianukovici (VIDEO)

Poporul ucrainean a obținut acces nu doar la reşedinţa lui Ianukovici, numită deja "Palatul Corupției", ci și la "Palatul lui Pșonka", fostul procuror general al Ucrainei. Autoapărarea populară, unitatea de voluntari a protestatarilor din Piaţa Independenţei, a preluat controlul asupra domeniului lui Viktor Pşonka, din localitatea Goreniki, nu departe de Kiev, şi a organizat deja excursii aici pentru presă.

Scroll pentru video

Somptuoasa casă cu 2 etaje, subsol şi mansardă se află la 10 kilometri de capitala Kiev. Opulenţa se face simţită încă de pe scările castelului, unde au fost amplasaţi doi lei din piatră albă, iar pe poartă pot fi observate iniţialele numelui fostului procuror general.

Interiorul abundă în obiecte realizate din specii rare de lemn, dar şi din aur şi cristal. În fiecare dormitor se află câte un altar. Pereţii sunt acoperiţi de icoane, picturi şi portrete în special cu Pşonka şi soţia sa în diferite ipostaze, în special sub chipurile lui Cezar, Napoleon, prinţesa Olga sau împărăteasa rusă Ecaterina. Biroul său de lucru aminteşte de o biserică, aici se află chiar şi moaşte ale unor sfinţi.

Potrivit Cernivtsi News, fostul oficial deţinea ouă Faberge, o colecție de cuțite, numeroase premii, și multe alte obiecte de luxx.

Amintim că, săptămâna trecută Rada Supremă din Ucraina i-a demis pe procurorul general, Victor Pșonka, ministrul Afacerilor Interne, Vitalii Zaharcenko, ministrul pe Venituri și Taxe, Alexandr Klimenko și ministrul Apărării, Pavel Lebedev.

Noul procuror general al Ucrainei a anunțat că Victor Pșonka va fi arestat.

×