x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Orange este împotriva excluderii Huawei din rețelele 5G în Europa

Orange este împotriva excluderii Huawei din rețelele 5G în Europa

24 Ian 2020   •   11:31
Orange este împotriva excluderii Huawei din rețelele 5G în Europa

Directorul general de la grupul francez de telefonie Orange, Stéphane Richard, s-a pronunţat împotriva excluderii producătorului chinez de echipamente Huawei din viitoarele reţele de telefonie mobilă 5G din Europa.

Europa este presată de SUA să interzică echipamentele furnizate de firma chineză Huawei pe fondul îngrijorărilor că acestea ar putea fi utilizate de China pentru spionaj. Huawei, cel mai mare furnizor mondial de echipamente de telecomunicaţii, a dezminţit aceste acuzaţii.

Comisia Europeană va oferi statelor membre libertatea de a restricţiona sau exclude furnizorii de echipamente 5G cu grad mare de risc din părţile centrale ale infrastructurilor lor de telecomunicaţii, potrivit noilor recomandări ce vor fi publicate săptămâna următoare.

Stéphane Richard a salutat viitoarele reguli care urmează să fie anunţate de Comisia Europeană, în special cele care privesc utilizarea echipamentelor provenite de la Huawei. "Nu ne dorim decât un singur lucru, să ne fie precizate regulile în acest domeniu", a subliniat Richard.

Cu toate acestea, şeful Orange şi-a exprimat opoziţia fermă faţă de excluderea producătorului chinez. "Sper că nu ne vom îndrepta spre o excludere de fapt a chinezilor şi în special a Huawei de pe scena europeană, care nu ar fi în interesul Europei şi de asemenea ar ridica probleme importante pentru majoritatea operatorilor europeni", a spus Stéphane Richard.

Grupul francez Orange este prezent şi pe piaţa din România, unde, în perioada iulie-septembrie 2019, a obţinut o cifră de afaceri de 279 milioane de euro, în scădere cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La 30 septembrie 2019, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.928.000 de clienţi, în creştere cu 0,3% comparativ cu finalul T3 2018.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: orange Huawei