x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Orban: Trimiterea de către Turcia a migranţilor spre Siria, în interesul Ungariei

Orban: Trimiterea de către Turcia a migranţilor spre Siria, în interesul Ungariei

25 Oct 2019   •   19:30
Orban: Trimiterea de către Turcia a migranţilor spre Siria, în interesul Ungariei

Este în interesul Ungariei ca Turcia să trimită migranţii spre Siria mai degrabă decât în direcţia Europei, a declarat, vineri, prim-ministrul ungar, Viktor Orban, la radioul public, citat de agenţia MTI.

Turcia găzduieşte aproximativ trei milioane de migranţi, iar preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a promis că „le dă drumul”, dacă Europa nu reuşeşte să-şi asume o parte din povara financiară, a reamintit Orban într-un interviu pentru „Radio Kossuth”.

Migranţii pot pleca spre Europa sau Siria, patria lor, a declarat Orban. Aceasta din urmă trebuie să fie stabilizată pentru ca ei să se poată întoarce, a adăugat el. „Asta se pare că s-a întâmplat acolo”, a mai spus el, adăugând că Turcia a creat recent o zonă sigură în nordul Siriei.

Dacă Turcia „deschide porţile către Europa”, sute de mii de migranţi vor inunda Grecia, Balcanii şi, în cele din urmă, toate căile până la graniţa croată sau ungară, a remarcat el.

„Este în interesul primordial al Ungariei ca acest lucru să nu se întâmple. Un Roszke a fost suficient”, a spus el, referindu-se la o ciocnire între poliţiştii de frontieră şi migranţii instalaţi într-o tabără pe partea sârbă a punctului de trecere a frontierei Roszke, în 2015.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viktor Orban migranti