x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Orchestra din Philadelphia, în faliment

Orchestra din Philadelphia, în faliment

18 Apr 2011   •   09:52
Orchestra din Philadelphia, în faliment
161602-.jpgCelebra şi prestigioasa orchestră din Philadephia, fondată în 1900, s-a plasat sub legea falimentului. Este prima mare instituţie de cultură din Statele Unite care recunoaşte efectele dezastruoase ale crizei economice.

Această lege permite unei companii cu probleme financiare să funcţioneze normal, oferindu-i un timp în plus pentru a ajunge la un acord cu finanţatorii săi.

Într-o scrisoare publicată pe site-ul orchestrei, preşedintele şi directorul general ai instituţiei au explicat că fondurile operaţionale "se diminuează rapid şi vor fi epuizate până în iunie" şi, chiar dacă "orchestra nu are datorii, funcţionează cu pierderi semnificative şi cu un deficit structural de 14,5 milioane de dolari".

Printre miile de facturi ale companiei, la deficitul orchestrei a contribuit şi scăderea veniturilor obţinute din vânzarea de bilete, relatează AFP. Totodată, cheltuielile pentru pensii au crescut de la 9,8 milioane de dolari, în 2008, la 18,9 milioane de dolari, în 2009, în aceeaşi perioadă veniturile companiei înregistrând o scădere de la 53,1 milioane de dolari la 29,4 milioane de dolari.

Potrivit ziarului Philadelphia Inquirer, Orchestra din Philadephia va lansa în curând o campanie pentru a strânge 214 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: orchestra philadephia