x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Orient Express la ultima călătorie

Orient Express la ultima călătorie

de Mihaela Matachita    |    06 Dec 2009   •   00:00

Celebrul, luxosul tren Orient Express va dispărea din orarele gărilor din Europa săptămâna viitoare, după 125 de ani de la lansare, ca urmare a dezvoltării liniilor feroviare de mare viteză sau curselor aeriene low cost, a relatat The Observer.

Este vorba despre ultimul semnal de plecare pentru pasagerii Orient Express, serviciul feroviar pe linia Strasbourg - Viena.
Linia Orient Express a fost lansată în 1883, de Georges Nagelmackers. Trenul circula de două ori pe săptămână, cu plecare din Paris, pe ruta Strasbourg ­ Viena ­ Budapesta ­ Bucureşti.

Elegantul tren i-a inspirat pe scriitori ca Agatha Christie şi Ian Fleming, prin atmosfera sa perfectă pentru intrigi şi suspans. În 1929, trenul a rămas înzăpezit câteva zile la Îerkezköy, lângă Istanbul, incident care a inspirat-o pe Agatha Christie pentru romanul "Crima din Orient Express", publicat în 1934. În 1932, Graham Greene a scris thrillerul "Stamboul Train". Ian Fleming, creatorul celebrului agent 007 James Bond, a introdus trenul în romanul "From Russia with Love".

×
Subiecte în articol: externe