x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oscar Pistorius, în faţa judecătorilor: "Mama mea ţinea tot timpul o armă sub pernă"

Oscar Pistorius, în faţa judecătorilor: "Mama mea ţinea tot timpul o armă sub pernă"

07 Apr 2014   •   15:34
Oscar Pistorius, în faţa judecătorilor: "Mama mea ţinea tot timpul o armă sub pernă"

Mama lui Oscar Pistorius, care a decedat atunci când sportivul avea 15 ani, ţinea tot timpul un pistol sub pernă, din motive de securitate, a povestit campionul paralimpic sud-african, în cea de-a 17-a zi a procesului în care este judecat pentru uciderea prietenei sale.

'Mama mea îşi făcea multe griji în privinţa securităţii. Am crescut într-o familie în care tatăl meu nu era prea des acasă, iar ea se temea deseori noaptea şi se întâmpla să sune la poliţie. Ea ţinea o armă de foc într-o husă căptuşită, sub pernă', a povestit Pistorius, potrivit Agerpres.

Atletul, născut în 1986, a povestit că în anii '90, cnd ]n Africa de Sud criminalitatea era foarte ridicat[, familia Pistorius nu locuia 'în cele mai bune cartiere', precum cel în care sportivul a locuit în ultimii ani, la Pretoria, unde s-a şi produs tragedia, pe 14 februarie 2013.

Pistorius, care a tras patru gloanţe de 9 mm prin uşa închisă a toaletei vilei sale, ucigând-o pe prietena sa Reeva Steenkamp, afirmă că s-a panicat şi a crezut că este vorba de un hoţ care a pătruns în locuinţă.

Născut fără peroneu la ambele picioare, sportivul a fost supus unor operaţii de amputare la ambele membre inferioare, iar de atunci s-a deplasat cu ajutorul protezelor, foarte grele atunci când era la şcoala primară, însă care au devenit tot mai sofisticate cu trecerea timpului, a povestit el.

În vârstă de 27 ani, Oscar Pistorius riscă să stea cel puţin 25 de ani în spatele gratiilor dacă va fi găsit vinovat de crimă cu premeditare.

×