x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Benedict al XVI-lea în Germania: "Nazismul şi comunismul, ploi acide căzute asupta credinţei"

Papa Benedict al XVI-lea în Germania: "Nazismul şi comunismul, ploi acide căzute asupta credinţei"

24 Sep 2011   •   14:32
Papa Benedict al XVI-lea în Germania: "Nazismul şi comunismul, ploi acide căzute asupta credinţei"

Nazismul si comunismul, asemuite cu doua dictaturi, cea bruna si cea cenusie, au fost niste ploi acide cazute asupra credintei crestine, a spus Papa Benedict al XVI-lea ]n timpul mesei oficiate in Domplatz din Erfurt, un oras din fosta RDG, in fata a peste 50.000 de credinciosi.

"Cine ar fi crezut acum trei decenii ca in doar cativa ani comunismul se va prabusi? Si daca ne uitam si mai in urma, acum sapte decenii, atunci cand nationalismul socialist era in floare, cine ar fi crezut ca Reich-ul secular se va transforma in cenusa si praf in doar cativa ani? Aici, in Turingia, la granita fostei RDG, ati fost nevoiti sa indurati mai intai dictatura bruna, apoi pe cea rosie, care au actionat asupra credintei voastre precum ploile acide. Inca mai trebuie sa lucram pentru a indeparta consecintele lor, atat in plan intelectual, cat si religios", a spus Suveranul Pontif la Erfurt, deplangand indepartarea de la calea dreapta, in toti acesti ani, a prea multor credinciosi.

Prima vizita a Papei Benedict al XVI-lea in tara natala, in cei sase ani de Pontificat, continua sambata, la Freiburg, in sudul Germaniei.

×
Subiecte în articol: vizita germania papa benedict al xvi-lea