x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Benedict al XVI-lea: Refuzul "transcendenţei", cauza actualei crize economice

Papa Benedict al XVI-lea: Refuzul "transcendenţei", cauza actualei crize economice

de Agerpres    |    25 Noi 2011   •   11:59
Papa Benedict al XVI-lea: Refuzul "transcendenţei", cauza actualei crize economice

Renuntarea in societatea occidentala "la orice raportare la transcendenta" este cauza actualei crize, "o criza de sens si valori, inainte de a fi economica si sociala", a spus astazi Papa Benedict al XVI-lea, la adunarea plenara a Consiliului pontifical pentru laicii catolici.

Suveranul Pontif a denuntat "o mentalitate in expansiune, care renunta la orice raportare la transcendenta si care se dovedeste incapabila sa inteleaga si sa apere omul".

"Raspandirea acestei mentalitati a generat criza prin care trecem astazi, care este o criza de sens si valori, inainte de a fi o criza economica si sociala. Omul care incearca sa traiasca doar intr-un mod pozitivist, in previzibil si masurabil, sfarseste prin a fi sufocat", a adaugat Benedict al XVI-lea. Papa si-a continuat discursul prin a le cere laicilor catolici "sa marturiseasca in mod transparent actualitatea Domnului in toate domeniile gandirii si actiunii".

Mai mult, Papa considera ca o prezenta "mai incisiva" a crestinilor in sectoarele social, politic si economic nu este suficienta daca nu este insotita de o "credinta solida, care nu este niciodata dobandita o data pentru totdeauna".

×