x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Benedict XVI îşi face cont de Twitter

Papa Benedict XVI îşi face cont de Twitter

09 Noi 2012   •   18:52
Papa Benedict XVI îşi face cont de Twitter
Sursa foto: ALBERTO PIZZOLI ALBERTO PIZZOLI / AFP

Papa Benedict XVI va avea până la sfârşitul acestui an un cont oficial pe reţeaua de socializare Twitter şi va trimite mesaje în mod regulat celor care îi vor urmări profilul, informează AFP.

Id-ul pe care îl va folosi Suveranul Pontif nu a fost încă dezvăluit. Pe Twitter există deja mai multe conturi false care au legătură cu numele Papa Benedict XVI, majoritatea dintre ele fiind create pentru a-l lua în derâdere pe Suveranul Pontif.

Potrivit oficialilor de la Vatican, vor fi postate mesajele transmise de Papa Benedict XVI, dar şi link-uri către discursuri. Suveranul Pontif nu va scrie pe Twitter, dar va aproba mesajele care vor fi postate  de oficiali.

Conform agenţiei de ştiri I.Media, contul Suveranului Pontif există deja, însă lansarea lui a fost întârziată din cauza scandalului "Vatileaks", în cadrul căruia fostul majordom al Papei Benedict XVI, Paolo Gabriele, este acuzat de "furt în formă agravantă" pentru că s-au găsit peste 1000 de documente confidenţiale în apartamentul său.

Singurul mesaj pe care l-a trimis până acum pe Twitter Papa Benedict XVI a fost anul trecut, în iunie, când a fost anunţată lansarea noului portal de informaţii al Vaticanului, news.va: "Dragi prieteni, tocmai am lansat www.news.va. Domnul nostru Iisus Cristos fie lăudat. Primiţi rugăciunile şi binecuvântările mele, Benedictus XVI".

×