x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a ajuns în Ungaria, în prima vizită oficială după operație

Papa Francisc a ajuns în Ungaria, în prima vizită oficială după operație

12 Sep 2021   •   12:32
Papa Francisc a ajuns în Ungaria, în prima vizită oficială după operație

Papa Francisc a ajuns, duminică dimineața, în Ungaria, pentru o vizită scurtă, în care va discuta cu premierul Viktor Orban, pe care l-a criticat de mai multe ori pentru „atitudinile populiste” care îi exclud pe imigranți.

Papa Francis, în vârstă de 84 de ani, va petrece doar șapte ore în capitala Budapestei pentru a încheia o întâlnire internațională romano-catolică înainte de a se muta în Slovacia, unde va sta mult mai mult, vizitând patru orașe, scrie Reuters.

„Reluăm călătoriile, iar acest lucru este foarte important, deoarece putem aduce cuvintele și saluturile noastre oamenilor", a declarat Papa Francis reporterilor aflați la bordul avionului cu direcția Budapesta, făcând referire la pandemia de COVID-19.

Întrebat despre recenta sa operație, Papa a spus că se simte bine.

La aeroport, Papa Francisc a fost întâmpinat de vicepremierul maghiar Zsolt Semjen, cardinalul Peter Erdo și de episcopii maghiari, a informat televiziunea publică maghiară.

Papa, zâmbitor, a făcut semn cu mâna scurt copiilor care se aliniau pentru a-l întâmpina, înainte de a se urca într-o mașină care îl ducea în centrul Budapestei.

Programul Vaticanului spune că Papa Francisc urmează să se întâlnească cu premierul Viktor Orban și cu președintele Janos Ader, precum și cu episcopii și reprezentanții unor comunități evreiești înainte de a spune Liturghia la finalul celui de-al 52-lea Congres Euharistic Internaţional.

„Atitudinile populiste” care îi exclud pe imigranți ale lui Orban au fost criticate de mai multe ori de către Papa Francisc. AFP scria recent că suveranistul Viktor Orban „se prezintă ca unul dintre ultimii apărători ai creştinismului european şi, în numele acestei a valorilor, intră în conflict în mod regulat cu Uniunea Europeană şi cu organizațiile neguvernamentale pe tema politicii sale împotriva refugiaţilor”.

După Ungaria, Suveranul Pontif va merge în Slovacia.

Mediafax

×
Subiecte în articol: papa francisc Ungaria