x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a binecuvântat drapelul Ilimpiadei din 2016

Papa Francisc a binecuvântat drapelul Ilimpiadei din 2016

25 Iul 2013   •   17:55
Papa Francisc a binecuvântat drapelul Ilimpiadei din 2016

Papa Francisc a binecuvântat drapelul Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, din anul 2016, precum şi sportivi ca fostul baschetbalist brazilian Oscar Schmidt, atins de o tumoare cerebrală, în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi dimineaţă la primăria din metropola braziliană.

 
După ce a primit cheile simbolice ale oraşului, alături de primarul din Rio, Eduardo Paes, guvernatorul acestui stat, Sergio Cabral, şi preşedintele Comitetului olimpic brazilian, Carlos Nuzman, Papa Francisc a binecuvântat sutele de credincioşi, între care mulţi copii, adunaţi în grădinile "Palacio da Cidade". 
 
În acelaşi loc, "Regele Momo", simbolul tuturor exceselor, primeşte anual cheile oraşului, pentru a da startul celor cinci zile de nebunie provocate de Carnavalul de la Rio. 
 
Însă joi nu s-au auzit nici tobe, nici samba, tinerii cântând în ploaie imnuri dedicate Papei şi păcii. La intrare, participanţilor le-au fost distribuite impermeabile uşoare din plastic pentru a se proteja de ploaie. 
 
Înaintea acestui moment, în interiorul Primăriei din Rio, situată în cartierul Botafogo, unde se află şi favela Dona Marta, prima care a fost "pacificată" de autorităţile braziliene în 2008, în vederea Cupei Mondiale din 2014 şi a JO 2016, Suveranul Pontif a dat mâna cu mai mulţi sportivi. 
 
Papa Francisc, sosit luni în Brazilia pentru a prezida Zilele Mondiale ale Tineretului, care se vor încheia duminică, a plecat apoi să viziteze favela Varginha, situată în zona de nord, cea mai săracă din Rio de Janeiro.

×
Subiecte în articol: papa francisc brazilia