x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc: A face rău unei femei înseamnă a-L insulta pe Dumnezeu

Papa Francisc: A face rău unei femei înseamnă a-L insulta pe Dumnezeu

01 Ian 2022   •   14:15
Papa Francisc: A face rău unei femei înseamnă a-L insulta pe Dumnezeu

„A face rău unei femei înseamnă a-L insulta pe Dumnezeu”, a spus Papa Francisc, în timpul liturghiei de Anul Nou din Bazilica Sfântul Petru.

„Cum mamele sunt cele care dau viață și păstrează lumea funcțională, haideți să colaborăm pentru a promova mamele și a proteja femeile. Câtă violență există împotriva femeilor! Opriți-vă! A face rău unei femei înseamnă a-L insulta pe Dumnezeu, care a preluat umanitatea de la o femeie, nu de la un înger”, a afirmat Suveranul Pontif.

„Noul an începe în zodia Mamei. Privirea unei mame este calea pentru a renaște și a crește. Mamele, femeile privesc lumea nu pentru a o exploata, ci pentru ca ea să aibă viață: privind cu inima, ele reușesc să țină laolaltă visele și aspectele concrete", a adăugat Papa Francisc.

„Mamele - a continuat Papa Francisc - știu cum să depășească obstacolele și conflictele, știu cum să aducă pacea. În acest fel, reușesc să transforme adversitatea în oportunități de renaștere și creștere. Fac acest lucru pentru că știu să păzească, știu să țină laolaltă firele vieții".

Participarea oamenilor la liturghia de Anul Nou a fost mai redusă față de anii anteriori, din cauza pandemiei.

Biserica Catolică marchează sâmbătă solemnitatea Fecioarei Maria Născătoare de Dumnezeu, dar şi Ziua Mondială a Păcii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc