x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, către patriarhul rus: „Să devenim făcători de pace pentru Ucraina”

Papa Francisc, către patriarhul rus: „Să devenim făcători de pace pentru Ucraina”

26 Apr 2022   •   07:10
Papa Francisc, către patriarhul rus: „Să devenim făcători de pace pentru Ucraina”
Sursa foto: Agerpres

Potrivit uzanței, Papa Francisc a trimis o scrisoare de urări pascale patriarhilor Bisericilor orientale, catolice și ortodoxe, care au sărbătorit Învierea Domnului în 24 aprilie, urmând calendarul iulian.

„Dragă frate”, scrie Pontiful în mesajul transmis Patriarhului Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse, „fie ca Duhul Sfânt să transforme inimile noastre și să ne facă adevărați făcători de pace, mai ales pentru Ucraina, sfâșiată de război, pentru ca marea trecere pascală de la moarte la noua viață în Cristos să devină realitate pentru poporul ucrainean, care își dorește o nouă auroră care să pună capăt la întunericul războiului”.

„Simțim cu toții povara suferinței familiei noastre umane, strivită de violență, război și numeroase injustiții”, scrie în continuarea mesajului pe care Papa l-a trimis patriarhului ortodox rus. „Cu o inimă recunoscătoare”, spune Sfântul Părinte despre sărbătoarea Învierii, „vedem încă o dată că Domnul a luat asupra sa tot răul și toată durerea lumii noastre”.

Întâlnirea de la Ierusalim, anulată

Într-un interviu recent pentru cotidianul argentinian La Nacion, Papa Francisc a vorbit despre anularea unei întâlniri cu patriarhul Kirill.

„Îmi pare rău”, a explicat pontiful, „pentru faptul că Vaticanul a trebuit să anuleze a doua întâlnire cu patriarhul Kirill, pe care o programasem pentru luna iunie la Ierusalim. Diplomația noastră a considerat că o întâlnire între noi în acest moment ar putea să aducă multă confuzie”, a mai spus Papa Francisc.

Ultimul contact direct dintre Papa Francisc și patriarhul Kirill a avut loc pe 16 martie, în cadrul unei convorbiri video în care Pontiful a spus, printre altele, că „Biserica nu trebuie să folosească limba politicii, ci limbajul lui Isus”.

Mesajul Papei, transmis în limba rusă, a fost publicat pe site-ul Patriarhiei Ortodoxe a Rusiei, notează vaticannews.va.

×