x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc despre fenomenul migranţilor: Zidurile nu sunt niciodată soluţii

Papa Francisc despre fenomenul migranţilor: Zidurile nu sunt niciodată soluţii

28 Sep 2015   •   17:11
Papa Francisc despre fenomenul migranţilor: Zidurile nu sunt niciodată soluţii

Papa Francisc a condamnat luni cu fermitate zidurile şi barierele care se ridică în Europa din cauza sosirii masive a migranţilor, apreciind că acestea "nu sunt niciodată soluţii", relatează AFP.

Criza migraţiei de acum din Europa, "cea mai importantă după al Doilea Război Mondial", este consecinţa unui lung proces provocat de războaie şi de foamete, a declarat Suveranul Pontif în cadrul unei conferinţe de presă de la bordul avionului cu care se întoarce la Vatican din SUA.

"Când mă gândesc la Africa, o percep ca pe continentul exploatat. Sclavii erau luaţi de acolo. Apoi, marile resurse... Iar acum, dincolo de războaiele tribale sau nu, există interese economice", a spus el.

"Ştiţi care este soarta zidurilor? Toate se prăbuşesc. Astăzi, mâine, într-o sută de ani", a subliniat Papa Francisc, care a făcut apel la începutul lui septembrie la fiecare parohie de pe continent să primească o familie de refugiaţi.

"Este adevărat că Europa este în dificultate. Trebuie să fim inteligenţi când vine acest val migratoriu şi, este adevărat, nu e uşor să găseşti soluţii. (...) Zidurile nu sunt niciodată soluţii, pe când podurile sunt", a mai afirmat Papa Francisc.

×