x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc deplânge situația „disperată” din Gaza

Papa Francisc deplânge situația „disperată” din Gaza

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2023   •   13:15
Papa Francisc deplânge situația „disperată” din Gaza
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a deplâns miercuri situația „disperată” din Gaza, îndemnând credincioșii să ia doar partea păcii în conflictul Israel-Hamas.

Vorbind în timpul audienței sale săptămânale din Piața Sf. Petru, Papa Francis nu a menționat lovitura asupra spitalului din Gaza, pentru care israelienii și palestinienii se acuză reciproc, potrivit Reuters.

„Războiul nu rezolvă nicio problemă, provoacă doar moartea și distrugerea, crește ura, înmulțește răzbunarea. Războiul șterge viitorul", a spus el.

Papa i-a îndemnat pe credincioși să ia doar partea păcii.

„Îi îndemn pe credincioși să ia o singură parte în acest conflict, cea a păcii, dar nu cu cuvinte, ci cu rugăciune și dăruire totală”, a adăugat Francisc.

Papa a cerut să se facă toate eforturile posibile „pentru a evita o catastrofă umanitară” și a anunțat că vor fi rugăciuni speciale pentru pace în Bazilica Sf. Petru.

El a mai spus că 27 octombrie ar fi „o zi de post, rugăciuni, penitență” și i-a invitat pe toți creștinii, pe adepții altor religii și pe cei care au grijă de pacea mondială să se alăture.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa francisc gaza