x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pensionarea este "o posibilitate" pentru papa Francisc, dar nu în acest moment

Pensionarea este "o posibilitate" pentru papa Francisc, dar nu în acest moment

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2024   •   21:45
Pensionarea este "o posibilitate" pentru papa Francisc, dar nu în acest moment
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a declarat că ar putea urma exemplul predecesorului său, Benedict al XVI-lea, de a se retrage din activitate, subliniind însă că această posibilitate nu se află pe agenda sa "în acest moment", transmite luni agenţia italiană ANSA.


"Demisia este o posibilitate deschisă tuturor papilor", a declarat papa Francisc, duminică seară, la talk-show-ul de televiziune "Che Tempo Che Fa" găzduit de Fabio Fazio, de pe canalul Nove.

"Însă, în acest moment nu se află în centrul gândurilor mele", a spus liderul de la Vatican.

Suveranul pontif argentinian a adăugat că îşi doreşte să revină în ţara sa natală, pe care nu a mai vizitat-o de 10 ani, şi a spus că va efectua o călătorie în Polinezia, în luna august.

Papa Francisc şi-a apărat decizia de a permite cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex să primească binecuvântare, adăugând totodată că "există un preţ de plătit în ceea ce priveşte solitudinea".

Liderul de la Vatican şi-a exprimat îngrijorarea faţă de războaiele din întreaga lume şi faţă de "drama" migranţilor şi a "copiilor care sunt aruncaţi şi nu mai zâmbesc". "Acest lucru este criminal", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: papa francisc pensionare