x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc s-a recules vineri la New York la memorialul închinat victimelor atentatelor din 11 septembrie

Papa Francisc s-a recules vineri la New York la memorialul închinat victimelor atentatelor din 11 septembrie

25 Sep 2015   •   21:00
Papa Francisc s-a recules vineri la New York la memorialul închinat victimelor atentatelor din 11 septembrie

Papa Francisc s-a recules vineri, la New York, la memorialul închinat victimelor atentatului terorist din 11 septembrie 2001, soldat cu peste 2.600 de morţi, transmite AFP.

El s-a oprit cu capul plecat, timp de câteva minute, în faţa unuia dintre bazinele din piatră neagră aflate pe locul turnurilor gemene prăbuşite în urmă cu 14 ani şi a depus o floare albă pe inscripţiile purtând numele victimelor. "Aici durerea este palpabilă", a murmurat suveranul pontif.

Însoţit de Michael Bloomberg, fost primar al oraşului New York, Papa Francisc a vorbit cu apropiaţi ai celor ucişi în atentat, după care a mers la Muzeul 11 septembrie, unde a avut loc o slujbă ecumenică în prezenţa câtorva sute de persoane.

"Sper că prezenţa voastră aici este un semn puternic al voinţei noastre de a împărtăşi şi reafirma dorinţa să fim forţe de reconciliere, forţe ale păcii şi dreptăţii", a declarat Papa, adresându-se reprezentanţilor altor religii prezenţi la slujbă. El a făcut un apel pentru promovarea unor "diferenţe acceptate şi reconciliate", care să păstreze diversitatea culturilor, religiilor şi limbilor.

Suveranul pontif urmează să meargă în cursul după-amiezii într-o biserică din East Harlem, cartier cu o puternică prezenţă hispanică, apoi să traverseze o parte din Central Park, iar la sfârşitul zilei, să oficieze o slujbă în celebra sală Madison Square Garden.

AGERPRES 

×