x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc s-a rugat pentru Liban şi Ucraina în ultima zi a vizitei sale în Bahrein

Papa Francisc s-a rugat pentru Liban şi Ucraina în ultima zi a vizitei sale în Bahrein

06 Noi 2022   •   19:05
Papa Francisc s-a rugat pentru Liban şi Ucraina în ultima zi a vizitei sale în Bahrein

Papa Francisc s-a rugat duminică în Bahrein pentru Libanul "atât de încercat" şi pentru "Ucraina martirizată", la sfarsitul primei sale vizite în acest regat musulman din Golf, anunță AFP.

Suveranul pontif le-a mulţumit, de asemenea, autorităţilor pentru primire, în cadrul unei întâlniri cu clerul catolic la Biserica Sfintei Inimi a lui Isus din capitala Manama.

"Văzând prezenţi credincioşi din Liban, îi asigur de rugăciunile mele şi de apropierea mea faţă de această ţară iubită, atât de obosită şi atât de încercată, şi faţă de toate popoarele care suferă în Orientul Mijlociu", a declarat papa Francisc în ultimul său discurs public în Bahrein.

"Nu vreau să uit să mă rog şi vă rog să vă rugaţi pentru Ucraina atât de martirizată şi pentru ca acest război să se termine", a adăugat el.

Papa a invitat totodată membrii Bisericii să promoveze un dialog "cu fraţii de alte credinţe şi alte confesiuni" într-o "societate interreligioasă şi multiculturală".

După o vizită de patru zile în Bahrein, papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, urma să plece duminică după-amiază la Roma.

 

×
Subiecte în articol: papa francisc liban ucraina