x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc dezvăluie că a semnat o scrisoare de demisie în 2013

Papa Francisc dezvăluie că a semnat o scrisoare de demisie în 2013

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2022   •   21:30
Papa Francisc dezvăluie că a semnat o scrisoare de demisie în 2013
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a semnat în 2013 o scrisoare de demisie. Documentul s-ar fi activat în cazul unor probleme de sănătate, a dezvăluit Papa într-un interviu.

Papa Francisc a dezvăluit într-un interviu publicat duminică că, după ce a fost ales în 2013, a semnat o scrisoare de demisie care ar fi fost folosită în cazul în care, într-o zi, probleme de sănătate grave și permanente ar fi făcut imposibilă îndeplinirea atribuțiilor sale.

Francisc a împlinit sâmbătă 86 de ani și pare a fi într-o stare de sănătate bună, cu excepția unei afecțiuni la genunchi. El a făcut dezvăluirile într-un interviu acordat ziarului spaniol ABC, preluat de Reuters.

Francisc a mai declarat că a dat scrisoarea secretarului de stat al Vaticanului de la acea vreme, cardinalul Tarcisio Bertone. Francisc a spus de multe ori că va demisiona dacă sănătatea îl va împiedica să conducă Biserica Romano-Catolică.

„Mi-am semnat deja demisia. Tarcisio Bertone a fost secretar de stat. Am semnat-o și i-am spus: În caz de impediment din motive medicale sau de orice altceva, iată demisia mea"", a declarat Francisc.

Într-un interviu acordat Reuters în luna iulie, Francisc a respins speculațiile potrivit cărora demisia sa ar fi iminentă și a repetat că ar putea demisiona într-o zi dacă starea de sănătate precară îi va face imposibilă conducerea Bisericii.

Din iulie, Francisc a făcut trei călătorii internaționale, în Canada, Kazahstan și Bahrain, și intenționează să viziteze Republica Democratică Congo și Sudanul de Sud între 31 ianuarie și 5 februarie.

El ar fi trebuit să facă această călătorie în iulie anul trecut, dar problema sa la genunchi a forțat amânarea acesteia. În prezent, Papa folosește un baston pentru plimbări scurte și un scaun cu rotile pentru distanțe mai lungi în interior.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc demisie scrisoare