x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, la prima sa slujbă Angelus în Piaţa Sfântul Petru: "Dumnezeu nu oboseşte niciodată să ierte"

Papa Francisc, la prima sa slujbă Angelus în Piaţa Sfântul Petru: "Dumnezeu nu oboseşte niciodată să ierte"

17 Mar 2013   •   10:09
Papa Francisc, la prima sa slujbă Angelus în Piaţa Sfântul Petru: "Dumnezeu nu oboseşte niciodată să ierte"
Sursa foto: captura video
UPDATE 14:05 - Papa Francisc a afirmat duminică, în cursul primei sale slujbe Angelus, că Dumnezeu "nu oboseşte niciodată" să ierte oamenii şi că, dacă Domnul nu ar ierta, lumea "nu ar mai exista". Sfântul Părinte a vorbit despre milostivenie şi a spus că oamenii, la rândul lor, nu obosesc cerând iertare Domnului.

Adresându-se celor aproximativ 100.000 de credincioşi reuniţi în Piaţa Sfântul Petru din Roma, Papa a preferat să vorbească liber, în loc să citească discursul pregătit. "Sunt fericit să vă salut în această duminică, ziua Domnului...într-o piaţă care, datorită mass-media, are dimensiunile întregii lumi", a mai spus Papa. .....................

Slujba Angelus va cea de-a doua intervenţie publică a Papei Francisc în faţa credincioşilor de la alegerea sa ca Suveran Pontif miercuri seară.

Mii de pelerini sunt aşteptaţi să se adune la Vatican pentru a primi binecuvântarea Suveranului Pontif. Ca de obicei, imaginea Papei va fi difuzată pe ecrane gigant.

Mâine, Papa Francisc se va întâlni cu preşedintele Argentinei, ţara sa de origine.

Pontificatul său va începe oficial marţi, când va avea loc slujba inaugurală în Bazilica Sfântul Petru, în prezenţa a numeroşi şefi de stat şi de guvern.

×