x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa își cere scuze pentru anularea călătoriei în Africa

Papa își cere scuze pentru anularea călătoriei în Africa

12 Iun 2022   •   16:20
Papa își cere scuze pentru anularea călătoriei în Africa

Papa Francisc și-a cerut scuze duminică populației din Republica Democrată Congo și Sudanul de Sud pentru că a trebuit să își anuleze vizita din cauza unor probleme de sănătate și a declarat că speră că starea sa se va îmbunătăți.

Vaticanul a anunțat joi că deplasarea din 2-7 iulie a fost amânată din cauza afecțiunii la genunchi a Suveranului Pontif, în vârstă de 85 de ani, care îl obligă să folosească un scaun cu rotile de mai bine de o lună.

„Vă rog să mă iertați pentru acest lucru. Să ne rugăm împreună ca, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu tratament medical, să pot veni la voi cât mai curând posibil. Avem speranță", a spus el, adresându-se direct poporului și autorităților din ambele țări.

Vaticanul a precizat că deplasarea a fost amânată "pentru a nu periclita rezultatele terapiei pe care Papa Francisc o urmează pentru genunchi".

Duminică, el s-a referit la afecțiunea sa, despre care se crede că ar fi o ruptură de ligament, ca fiind "probleme cu piciorul meu". Francisc suferă, de asemenea, de sciatică, care l-a făcut să șchiopăteze chiar înainte de acutizarea problemei la genunchi.

Surse de la Vatican au declarat că Papa a primit mai multe injecții pe săptămână pentru această afecțiune, precum și terapie fizică, și că a sperat să își poată recăpăta cel puțin parțial capacitatea de a merge înainte de începerea călătoriei.

Sursele citate de Reuters au declarat că Papa se opune unei intervenții chirurgicale din cauza unor probleme cu anestezia generală în urma unei operații de îndepărtare a unei părți din intestin, în urmă cu un an.

Papa mai are programată o vizită în Canada în perioada 24-30 iulie.

De asemenea, el și-a îndemnat ascultătorii să nu se obișnuiască cu războiul din Ucraina. „Să nu lăsăm ca trecerea timpului să ne atenueze durerea și grija față de acești oameni martirizați", a spus el

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa