x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc cere eliberarea călugărițelor și a altor ostatici răpiți în Haiti

Papa Francisc cere eliberarea călugărițelor și a altor ostatici răpiți în Haiti

de Redacția Jurnalul    |    21 Ian 2024   •   22:40
Papa Francisc cere eliberarea călugărițelor și a altor ostatici răpiți în Haiti
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a cerut duminică eliberarea ostaticilor - între care șase călugărițe - răpiți dintr-un autobuz în Haiti și a declarat că se roagă pentru armonia socială din această țară, relatează Reuters.

Bărbați înarmați au deturnat un autobuz în capitala Haiti, Port-au-Prince, în care se aflau și șase călugărițe, și au plecat spre o destinație necunoscută luând ostatici toți pasagerii.

"Am aflat cu durere despre răpirea, în Haiti, a unui grup de persoane, printre care șase surori religioase", a spus Papa Francisc după rugăciunea săptămânală Angelus.

"În rugămintea mea sinceră pentru eliberarea lor, mă rog pentru concordie socială în această țară și îi invit pe toți să pună capăt violențelor, care provoacă multă suferință acelei populații dragi", a adăugat el.

Violențele escaladează de luni în șir în Haiti, în timp ce grupări rebele se luptă pentru putere și încearcă să pună presiune asupra premierului interimar Ariel Henry, înainte de expirarea, la 7 februarie, a unui acord politic care i-a consolidat puterea.

Violențele au loc înainte de o decizie judecătorească așteptată pe 26 ianuarie cu privire la o forță multinațională condusă de Kenya pentru a stăvili violența grupărilor rebele din această țară.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa ostatici haiti