x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Părinţii tenismenului Tommy Haas, condamnaţi la nouă luni de închisoare pentru înşelăciune

Părinţii tenismenului Tommy Haas, condamnaţi la nouă luni de închisoare pentru înşelăciune

de Istvan Deak    |    08 Mai 2014   •   16:00
Părinţii tenismenului Tommy Haas, condamnaţi la nouă luni de închisoare pentru înşelăciune

Tommy Haas este cel mai valoros şi bine plătit tenisman al Germaniei la ora actuală. De la debutul carierei sale la profesionişti, în 1996, el a strâns doar din premii aproape 13 milioane de dolari. La acestea se adaugă contractele de publicitate deosebit de consistente. De pe urma lui au trăit şi părintii săi. Dar asta nu i-a împiedicat ca la finalul anului 2011 să solicite statului german ajutorul de şomaj, invocând faptul că nu au nici un fel de venituri.

În perioada noiembrie 2011-octombrie 2012, Brigitte şi Peter Haas au încasat de la statul german suma de 14.796 de euro. În această perioadă, cuplul ar fi uitat să declare venituri de 46.126 de euro. Cei doi au fost depistaţi şi trimişi în judecată. Joi dimineaţă, Tribunalul Rosenheim i-a condamnat pe cei doi la câte nouă luni de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune. “Aici ajung oameni care uită să declare 200 de euro, fiindcă efectiv nu au din ce trăi, în timp ce voi aveţi venituri de 3.000 de euro pe lună şi trăiţi în locuinţe în care nu trebuie să plătiţi absolut nimic”, a motivat judecătorul, amintind că cei doi petrec lunile din sezonul rece în locuinţa lui Tommy din Florida.

Avocatul apărării a încercat să invoce o simplă neatenţie, lipsită de vreo intenţie de a păcăli statul german. Investigaţiile procurorilor au scos la iveală că Tommy vira lunar câte 1.200 de euro pentru fiecare dintre părinţii săi. La acestea se adăugau 1.765 de euro, pensia de handicap a lui Peter de pe urma unui accident de motocicletă, pensia soţiei şi diferitele încasări din asigurări ce se ridicau la 9.000 de euro. “Cu jumătate din această sumă, sute de oameni fără adăpost ar trăi în condiţii de vis. Dacă statul ar acorda astfel de facilităţi unora ca dumneavoastră, atunci Germania ar fi de mult timp în faliment”, a adăugat judecătorul Isabella Hubert, citat de Focus Online.

×