x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parisul - napadit de şoareci. Chiar şi Palatul Élysée face regulat cereri de deratizare

Parisul - napadit de şoareci. Chiar şi Palatul Élysée face regulat cereri de deratizare

04 Mai 2012   •   12:41
Parisul - napadit de şoareci. Chiar şi Palatul Élysée face regulat cereri de deratizare

Parisul are o populatie de soboluni evaluata intre 6 si 8 milioane de rozatoare. Desi nu s-au inregistrat cresteri fata de anii precedenti, problema a devenit de actualitate, scrie cotigianul Le Figaro. Cauza: temperaturile crescute si inmultirea santierelor din Capitala, care 'ii deranjeaza'. Societatile de deratizare sunt bombardate cu apeluri de la locatari, firme si institutii. Soarecii nu iarta nimic: apar in fabrici, apartamente, ministere, restaurante populare, palate de pe bulevardele sic. Reprezentantul unei firme de deratizare a declarat ca, regulat, se primesc cereri pentru Palatul Élysée si Adunarea Nationala.
Un martor a povestit pentru Le Figaro ca a vazut un soarece plimbandu-se in largul sau pe mocheta rosie a unui bar luxos. La statia de metrou République, sapte sobolani au bagat frica in calatorii de pe peron - a povestit alt martor.
Conform specialistilor, cele mai mari batai de cap le dau soarecii. 'Sobolanii nu sunt buni cataratori. Invadeaza pivnite, parcuri, metroul sau spatii turistice. Dar cu soarecii e mai complicat. De curand, am fost chemati sa-i dam afara dintr-un apartament de la etajul 18! Patrund peste tot, au devenit rezistenti la otravuri si se inmultesc in mare viteza. Avem clienti la care am ajuns sa mergem saptamanal'.
Pe langa maladiile pe care le pot transmite, rozatoarele pot provoca mari pabuge materiale. 'Sunt sursa unor enorme avarii elecrice, fragilizeaza imobilele provocand uneori surparea cladirilor, caci rod tot, chiar si pietre din zid', a spus un specialist jurnaristilor de la Le Figaro.

×