x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parlamentul European condamnă crearea ''zonelor libere de LGBT'' în Polonia

Parlamentul European condamnă crearea ''zonelor libere de LGBT'' în Polonia

18 Dec 2019   •   17:30
Parlamentul European condamnă crearea ''zonelor libere de LGBT'' în Polonia

Parlamentul European a condamnat miercuri aşa-numitele ''zone libere de LGBT'' create în Polonia prin rezoluţii ale autorităţilor locale din această ţară, transmite agenţia DPA.

''Parlamentul European solicită autorităţilor poloneze să condamne aceste acte şi să anuleze toate rezoluţiile care atacă drepturile LGBT'', se arată într-o declaraţie a Parlamentului European, care a adoptat la rândul său o rezoluţie prin care cere anularea deciziilor privind crearea acelor zone libere de membri ai comunităţii LGBT în Polonia.

Rezoluţii privind astfel de ''zone libere de LGBT'' au fost adoptate de peste 80 de administraţii locale poloneze, precizează declaraţia Parlamentului European, adăugând că prin respectivele rezoluţii ''guvernele locale sunt îndemnate să se abţină de la orice acţiune de încurajare a toleranţei faţă de persoanele LGBT şi să evite acordarea de asistenţă financiară ONG-urilor care militează pentru promovarea egalităţii de drepturi''.

Comisarul polonez pentru drepturile omului, Adam Bodnar, a înaintat luna aceasta plângeri în justiţie împotrivă creării acelor zone.

În rezoluţia sa, Parlamentul European se arată îngrijorat şi de ''atacurile'' împotriva comunităţii LGBT din partea unor oficiali din unele state membre ale UE, precum şi din partea unor guverne naţionale sau administraţii locale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: parlamentul european lgbt