x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Partidul WikiLeaks, în curs de organizare în Australia. Assange va candida pentru un loc în Senat!

Partidul WikiLeaks, în curs de organizare în Australia. Assange va candida pentru un loc în Senat!

18 Feb 2013   •   09:31
Partidul WikiLeaks, în curs de organizare în Australia. Assange va candida pentru un loc în Senat!

Julian Assange este hotărât să candideze pentru un loc în Senatul australian pentru a ieşi din Ambasada Ecuatorului la Londra, unde este refugiat de 8 luni de zile. Assange consideră că ]n acest fel se poate apăra de urmărirea penală în SUA şi Marea Britanie, scrie site-ul The Conversation.

Dacă va câştiga un mandat de senator la alegerile din 14 septembrie, acesta crede că departamentul american de Justiţie nu va dori să provoace o bătălie diplomatică internaţională şi îl va lăsa în pace. SUA vor abandona ancheta lor pentru spionaj, iar guvernul Cameron va urma gestul Washingtonului, scrie The Conversation, care îl citează pe Assange.

Astfel, un partid WikiLeaks se află în curs de organizare în Australia, cu o comitet naţional de 10 persoane şi candidaţi pentru alegerile de la 14 septembrie.

Assange va fi candidat pentru statul Victoria, din sudul ţării.

Julian Assange este urmărit în justiţie în Suedia sub acuzaţii de viol, pe care le neagă. Acesta s-a refugiat în vara lui 2012 în Ambasada ecuadoriană la Londra, temându-se că altfel va fi extrădat în SUA, unde riscă pedeapsa cu moartea pentru publicarea a mii de telegrame diplomatice confidenţiale.

Ecuadorul i-a acordat azil politic, însă Marea Britanie, care intenţionează să aplice mandatul de arestare suedez, a avertizat că Assange va fi arestat dacă părăseşte reprezentanţa diplomatică.

×