x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru morţi şi peste o sută de răniţi, după cutremurul de ieri din Japonia

Patru morţi şi peste o sută de răniţi, după cutremurul de ieri din Japonia

08 Apr 2011   •   09:27
Patru morţi şi peste o sută de răniţi, după cutremurul de ieri din Japonia

Un cutremur cu magnitudinea 7.1 s-a produs ieri în largul coastei estice a insulei Honshu. Seismul a fost urmat la mai puţin de un minunt de un altul cu aceeaşi magnitudine, dar produs la o adâncime mai mică, de 25.6 de kilometri sub fundul mării. Potrivit Agenţiei pentru gestionare a catastrofelor, patru persoane au fost ucise iar alte peste 100 rănite.



O femeie, în vârstă de 63 de ani, care era sub asistenţă respiratorie, a decedat în prefectura Yagamata, potrivit Agenţiei. Doi bărbaţi, în vârstă de 79 şi, respectiv, 85 de ani, au murit, în prefectura Miyagi, potrivit postului de televiziune NHK şi agenţiei de presă Jiji.

Iar în oraşul Tome din prefectura Miyagi, o femeie, în vârstă de 83 de ani, a decedat după ce a fost internată în spital, a adăugat agenţia Jiji, citând un medic.

O aleră de tsunami de până la doi metri înălţime a fost emisă şi ridicată după o oră şi jumătate, dar, la ţărm, nu s-au înregistrat valuri anormal de înalte.

Agenţia pentru siguranţa nucleară a anunţat că nicio centrală atomică din regiune nu a suferit pagube. Personalul care munceşte la centrala nucleară Fukushima Daiichi a fost evacuat, ca măsură de precauţie.

În cutremurul urmat de un tsunami uriaş, la 11 martie, s-au înregistrat peste 27.000 de morţi şi de dispăruţi, potrivit poliţiei.

×
Subiecte în articol: externe cutremur japonia tsunami fukushima