x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pavarotti de România, din nou în frunte

Pavarotti de România, din nou în frunte

de Carmen Plesa    |    14 Feb 2008   •   00:00
Pavarotti de România, din nou în frunte

13:06 • Costel Busuioc, românul cu voce de tenor descoperit de colegii de pe şantierul din Spania pe care lucra, a câştigat aseară de cea de a patra gală a concursului "Hijos de Babel”. Costel a obţinut din partea juriului nota 9, cea mai mare care s-a acordat până acum în acest concurs al TVE (Radio Televiziunea Spaniolă). VIDEO

Costel Busuioc, românul cu voce de tenor descoperit de colegii de pe şantierul din Spania pe care lucra, a câştigat aseară de cea de a patra gală a concursului "Hijos de Babel”. Costel a obţinut din partea juriului nota 9, cea mai mare care s-a acordat până acum în acest concurs al TVE (Radio Televiziunea Spaniolă).

Pentru acest nou succes, pentru dăruirea şi ambiţia sa, Jurnalul Naţional îl declară pe Costel Busuioc, românul care a fermecat Spania, “Omul Zilei”.  



După ce în prima gală şi-a fermecat publicul cu "Nessun dorma”, în a doua cu "Carusso”, în a treia cu "Granada”, aseară Costel Busuioc a intrepretat "Con te partiro”. Când a terminat melodia, prezentatorul spaniol a exclamat "Foarte bine!”, pe româneşte.
Secvenţele filmate în timpul antrenamentelor pentru concurs arată că românul le-a dat bătăi de cap maeştrilor săi din cauza pronunţiei. În timpul liber, Costel le-a cântat "Deşteaptă-te române” colegilor din concurs.

Costel Busuios s-a născut într-un sat din Moldova, dar s-a mutat în Ghilod (Timiş), după ce s-a căsătorit. Are patru copii. Lucrează de doi ani ca zidar, în Spania.
Costel are doar opt clase, iar până acum a muncit ca paznic la oi, maseur, spălător de vagoane la CFR şi zidar. Cei care l-au îndreptat spre emisiunea Hijos de Babel au fost colegii de şantier, care l-au auzit cântând într-o zi.

Dacă va câştiga concursul "Hijos de Babel", Costel va semna un contract cu Sony BMG, care îl va ajuta să-şi facă o carieră în muzică. De asemenea, organizatorii concursului vor finanţa anumite proiecte în România.
Concurenţii de la Hijos de Babel sunt toţi imigranţi din Spania. Emisiunea îşi propune să promoveze "integrarea şi si solidaritatea, reflectând diversitatea culturală, muzicală şi etnică existentă în Spania secolului XXI”.
Costel Busuioc mai are de luptat în opt gale, până la finală.

×
Subiecte în articol: diaspora costel