x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pescarii francezi blochează tunelul de sub Canalul Mânecii și portul Calais

Pescarii francezi blochează tunelul de sub Canalul Mânecii și portul Calais

26 Noi 2021   •   09:20
Pescarii francezi blochează tunelul de sub Canalul Mânecii și portul Calais

Pescarii francezi intenționează să blocheze astăzi tunelul de sub Canalul Mânecii și portul Calais, în semn de protest față de faptul că Marea Britanie nu le-a eliberat mai multe licențe de pescuit de la Brexit, scrie Reuters.

Membrii asociației pescarilor au declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă online, că un număr mare de vehicule vor fi folosite pentru a bloca Tunelul Canalului Mânecii, care este folosit pentru a transporta mărfuri pe calea ferată între Marea Britanie și Franța.

Londra și Parisul se află în conflict în ceea ce privește numărul de licențe pe care Marea Britanie le-a alocat navelor franceze pentru a le permite să pescuiască în apele britanice de la ieșirea din Uniunea Europeană.

Franța - și pescarii săi - spun că ar fi trebuit să fie alocate mult mai multe licențe și că nu mai au răbdare. Marea Britanie spune că respectă acordurile post-Brexit.

În aprilie, pescarii francezi au blocat camioanele care transportau pește din apele britanice către centrele de prelucrare din Franța.

În mai, marina britanică a trimis două nave de patrulare atunci când ambarcațiunile franceze au blocat portul Saint Helier din Jersey.

"Suntem dezamăgiți de amenințările cu activități de protest", a declarat joi purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson. "Evident, va fi o problemă pentru francezi să se asigure că nu există acțiuni ilegale și că nu este afectat comerțul, dar continuăm să monitorizăm situația îndeaproape".

Franța și Marea Britanie s-au criticat reciproc și în legătură cu moartea a 27 de migranți care s-au înecat miercuri când au încercat să traverseze Canalul Mânecii cu o barcă pneumatică

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canalul manecii