x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 100 de companii din statele UE continuă să opereze în Rusia

Peste 100 de companii din statele UE continuă să opereze în Rusia

17 Iun 2022   •   16:47
Peste 100 de companii din statele UE continuă să opereze în Rusia

Peste 100 de companii din statele UE continuă să opereze în Rusia, la aproape patru luni după invazia Ucrainei, acțiune ce a declanșat o serie de sancțiuni internaționale împotriva Moscovei, arată un studiu citat de Bloomberg.

Cele 116 companii din UE reprezintă aproape jumătate din cele 247 de firme multinaționale care încă își desfășoară activitatea în această țară, în pofida presiunilor  tot mai mari de a pedepsi administrația președintelui Vladimir Putin pentru războiul din Ucraina, potrivit cercetării efectuate la Yale Chief Executive Leadership Institute, condusă de Jeffrey Sonnenfeld.

Studiul urmează unui raport al unui think-tank rus afiliat statului, care a anunțat, săptămâna trecută, că mai mult de jumătate din cele 5.000 de companii străine care lucrează în țară nu au anunțat nicio restricție asupra operațiunilor lor locale și continuă să angajeze 2 milioane de persoane. Potrivit raportului, doar 90 de companii, în principal din sectoarele de consultanță și IT, și-au lichidat afacerile și și-au transferat angajații în alte țări.

Cercetătorii de la Yale Chief Executive Leadership Institute au publicat, în luna mai, o analiză care arată că, pentru majoritatea companiilor care părăsesc Rusia, câștigurile de pe piața bursieră au depășit cu mult costul ieșirii din țară.

×
Subiecte în articol: Rusia companii