x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pfizer estimează vânzări de circa 26 de miliarde de dolari pentru vaccinul anti COVID-19

Pfizer estimează vânzări de circa 26 de miliarde de dolari pentru vaccinul anti COVID-19

05 Mai 2021   •   16:58
Pfizer estimează vânzări de circa 26 de miliarde de dolari pentru vaccinul anti COVID-19
Sursa foto: Lucian Alecu

Producătorul american de medicamente Pfizer și-a majorat prognoza pentru vânzările de vaccinuri anti COVID-19 în 2021 cu peste 70%, până la 26 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Veniturile din vaccinurile dezvoltate împreună cu partenerul german BioNTech reprezintă peste o treime din vânzările Pfizer în acest an.

Prognoza se bazează pe contractele pentru livrarea a 1,6 miliarde de doze de vaccin în 2021. Compania se așteaptă să semneze mai multe oferte pentru acest an și se află în discuții de aprovizionare cu mai multe țări pentru 2022.

Vaccinul Cominarty a fost cel mai bine vândut produs al Pfizer în primul trimestru al acestui an. Cheltuielile și profitul din vaccin sunt împărțite în mod egal între Pfizer și BioNTech.

Cele două societăți vor să producă până la 2,5 miliarde de doze de vaccin COVID-19 în acest an, dintre care 900 de milioane nu sunt încă incluse în previziunile de vânzări ale companiei.

Dacă Pfizer comercializează dozele la prețuri similare, vânzările de vaccinuri din 2021 ar putea fi cu peste 50% peste cele 26 de miliarde de dolari estimate. Societatea își propune să producă cel puțin 3 miliarde de doze de vaccin în 2022. De asemenea, se așteaptă să aibă datele legate de siguranță și imunitate după a treia doză de rapel, în luna iulie 2021.

Totodată, compania Moderna a prognozat vânzări de 18,4 miliarde de dolari în 2021 pentru vaccinul său anti COVID-19.

 

Mediafax

×
Subiecte în articol: pfizer