x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pfizer începe un program-pilot de livrare a vaccinului experimental anti-COVID. Vaccinul trebuie transportat la -70 grade Celsius

Pfizer începe un program-pilot de livrare a vaccinului experimental anti-COVID. Vaccinul trebuie transportat la -70 grade Celsius

17 Noi 2020   •   10:15
Pfizer începe un program-pilot de livrare a vaccinului experimental anti-COVID. Vaccinul trebuie transportat la -70 grade Celsius

Compania farmaceutică americană Pfizer lansează un program-pilot de livrare a vaccinului experimental anti-COVID în patru state americane. Programul-pilot vine în contextul în care producătorul farmaceutiv încearcă să rezolve problemele de distribuție ridicate de condițiile extreme de temperatură la care trebuie păstrat vaccinul, potrivit Reuters. 

Vaccinul dezvoltat de Pfizer a demonstrat o eficiență de 90%, însă acestra trebuie transportat și păstrat la -70 grade Celsius. 

„Suntem încrezători că rezultatele acestui program-pilot de livrare a vaccinurilor va servi ca model pentru alte state ale SUA și pentru guverne internaționale, în contextul în care acestea se pregătesc să implementeze programe eficiente de vaccinare COVID-19”, se arată într-un comunicat transmis de Pfizer.

Pentru acest program au fost selectate Rhode Island, Texas, New Mexico şi Tennessee, luându-se în calcul diferenţele dintre ele în ce priveşte mărimea totală, diversitatea populaţiei, infrastructura de imunizare şi nevoia de a ajunge la persoane din aşezări urbane şi rurale variate.

Cele patru state nu vor primi doze de vaccin mai devreme decât altele şi nici condiţii speciale în virtutea programului pilot, a precizat Pfizer. 
 

×
Subiecte în articol: vaccin anti-covid pfizer