x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piscinele nedeclarate din Franța, descoperite de tehnologia AI

Piscinele nedeclarate din Franța, descoperite de tehnologia AI

30 Aug 2022   •   09:20
Piscinele nedeclarate din Franța, descoperite de tehnologia AI

Descoperirea a mii de piscine private nedeclarate în Franța a adus un câștig neașteptat pentru autoritățile fiscale franceze, scrie BBC. În urma unui experiment realizat cu ajutorul inteligenței artificiale (AI), au fost descoperite peste 20.000 de piscine nedeclarate.

Acestea au adus venituri de aproximativ 10 milioane de euro, relatează presa franceză.

Piscinele pot duce la creșterea impozitelor pe proprietate, deoarece cresc valoarea proprietății, și trebuie declarate în conformitate cu legislația franceză.

Software-ul, dezvoltat de Google și de firma franceză de consultanță Capgemini, a reperat piscinele pe imagini aeriene din nouă regiuni franceze în timpul unui test în octombrie 2021.

Regiunile Alpes-Maritimes, Var, Bouches-du-Rhône, Ardèche, Rhône, Haute -Savoie, Vendée, Maine-et-Loire și Morbihan au făcut parte din acest test - dar oficialii fiscali spun că acum ar putea fi implementat la nivel național.

În Franța existau peste 3,2 milioane de piscine private în 2020, potrivit site-ului de date Statista, vânzările fiind deja în plină expansiune înainte de pandemia Covid.

Pe măsură ce tot mai mulți angajați lucrau de acasă, s-a înregistrat o nouă creștere a cererii.

Potrivit ziarului Le Parisien, o piscină medie de 30 mp este taxată cu 200 de euro pe an.

Autoritățile fiscale spun că softul ar putea fi folosit în cele din urmă pentru a găsi extinderi de locuințe, terase sau foișoare nedeclarate, care joacă, de asemenea, un rol în impozitul pe proprietate.

Antoine Magnant, directorul general adjunct al finanțelor publice, a declarat pentru Le Parisien: "Vizăm în special extinderile de case, cum ar fi verandele. Dar trebuie să ne asigurăm că softul poate găsi clădirile cu o amprentă mare și nu cotețul pentru câini sau căsuța de joacă pentru copii", a adăugat el.

Această măsură vine după ce Julien Bayou, din partea partidului francez Europa-Ecologie Verzi, nu a exclus interzicerea noilor piscine private.

Într-o intervenție la BFMTV, el a declarat că Franța are nevoie de o "altă relație cu apa" și că interzicerea ar fi "ultima soluție".

"Provocarea nu este de a interzice piscinele, ci de a garanta nevoile noastre vitale de apă", a spus el.

Comentariile sale vin în contextul în care Franța se confruntă cu cea mai gravă secetă înregistrată, care a lăsat peste 100 de municipalități fără apă potabilă.

În iulie, Franța a avut doar 9,7 mm de ploaie, aceasta fiind cea mai secetoasă lună din martie 1961, a anunțat serviciul național de meteorologie Meteo-France.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: piscine