x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ploi torențiale și inundații la Sydney. Un baraj s-ar putea revărsa în următoarele ore

Ploi torențiale și inundații la Sydney. Un baraj s-ar putea revărsa în următoarele ore

de Redacția Jurnalul    |    07 Apr 2024   •   10:40
Ploi torențiale și inundații la Sydney. Un baraj s-ar putea revărsa în următoarele ore
Sursa foto: Hepta

Ploile torențiale au provocat inundații la Sydney și în împrejurimile orașului australian. Începând de vineri, mai multe zone au fost acoperite de apă. Experții avertizează că pericolul nu a trecut și anunță că un baraj s-ar putea revărsa sâmbătă.

Ploile torențiale au provocat inundații vineri în mai multe zone ale celui de-al doilea oraș ca mărime din Australia, au anunțat autoritățile, potrivit BBC. Mii de oameni de la periferiile orașului au fost evacuați. De asemenea, ploaia a făcut ca barajul Warragamba, principala sursă de apă a orașului, se umple cu două zile mai devreme decât se aștepta.

Oamenii care locuiesc în aval de baraj au fost avertizați că se pot produce mai multe inundații. Barajul a început să se reverse sâmbătă dimineață și de atunci a pompat echivalentul a 80.000 de piscine de dimensiuni olimpice în aval, în fiecare oră, a anunțat Sydney Morning Herald.

Nivelul maxim ar putea fi atins la miezul nopții, au mai avertizat autoritățile. Probleme mai sunt pe râurile Hawkesbury și Nepean, dar și la alte baraje din regiune.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sydney ploi torenţiale inundatii