x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pod din sticlă inaugurat în China

Pod din sticlă inaugurat în China

26 Dec 2017   •   19:00
Pod din sticlă inaugurat în China

Un nou pod din sticlă suspendat a fost inaugurat în China. Situat la o înălţime de 218 metri şi cu o lungime de 488 de metri, podul a fost deschis publicului duminică în judeţul Pingshan din provincia Hebei din nordul ţării, informează Xinhua. 

Structura cu podea de sticlă are o lăţime de patru metri şi este suspendată între două vârfuri, aproximativ la înălţimea unei clădiri de 66 de etaje, într-un loc pitoresc din regiune, Hongyag. Aproximativ 600 de oameni pot traversa podul la un moment dat. 

Construcţia este alcătuită din mai mult de 1.000 de geamuri de sticlă de 4 cm grosime şi este susţinută de cabluri cu o greutate de peste 120 de tone. 

"Podul este ca un dragon care se află între munţi şi mă simt ca şi cum m-aş plimba pe nori", a spus un turist venit din oraşul Shijiazhuang. 

Poduri de sticlă există şi în alte părţi din China, inclusiv în Zhangjiajie, o destinaţie turistică celebră, unde un pod lung de 430 metri, de 6 metri lăţime, este suspendat între două stânci abrupte la 300 de metri deasupra solului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pod de sticla China