x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pod rutier, PRĂBUŞIT în Washington. Mai multe maşini au căzut într-un râu (VIDEO)

Pod rutier, PRĂBUŞIT în Washington. Mai multe maşini au căzut într-un râu (VIDEO)

24 Mai 2013   •   08:05
Pod rutier, PRĂBUŞIT în Washington. Mai multe maşini au căzut într-un râu (VIDEO)

Un pod rutier peste râul Skagit, în statul Washington, s-a prăbuşit, a anunţat Mark Francis, purtătorul de cuvânt al poliţiei rutiere din acest stat, potrivit CNN. Podul se află într-o zonă rurală, a declarat Mark Francis. Oficialul a adăugat că, din această cauză, nu se aşteaptă la răniţi sau pagube importante.

Prăbuşirea podului de pe autostrada Interstate 5, peste râul Skagit, s-a produs joi seară, între oraşele Mount Vernon şi Burlington, la 90 de km nord de Seattle, a precizat Francis. El a declarat că nu cunoaşte cauza prăbuşirii, care a avut loc la începutul unuia din cele mai aglomerate weekend-uri din an.

Potrivit publicaţiei Seattle Times, trei persoane au fost salvate din apa rece. Un martor a povestit că a văzut trei maşini scufundate parţial şi şoferii acestora stând pe capotă sau pe marginea geamurilor deschise. Nu există informaţii privind eventuale decese.

Podul a fost construit în 1955, potrivit site-ului privat National Bridge Inventory Database. Autostrada şi podul reprezintă principalul coridor pentru traficul auto între Seattle şi Vancouver, Canada.

Incidentul s-a produs la aproape şase ani de la prăbuşirea unui alt pod în Minnesota, care a stârnit îngrijorări privind proasta infrastructură din SUA. În august 2007, o porţiune de circa 300 de metri a podului I-35W în Minneapolis s-a prăbuşit în râul Mississippi în timpul orelor de vârf. Mai multe maşini au căzut în apă, iar 13 persoane au murit şi alte 145 au fost rănite.

Departamentul pentru Transport din statul Washington va efectua o investigaţie, a anunţat Francis.



×
Subiecte în articol: pod prabusit pod prabusit sua