x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Podolski şi naţionala Germaniei şi-au ţinut promisiunea. Au câştigat Mondialul pentru Michael Schumacher!

Podolski şi naţionala Germaniei şi-au ţinut promisiunea. Au câştigat Mondialul pentru Michael Schumacher!

de Istvan Deak    |    14 Iul 2014   •   18:34
Podolski şi naţionala Germaniei şi-au ţinut promisiunea. Au câştigat Mondialul pentru Michael Schumacher!

Lukas Podolski a promis să reuşească în Brazilia, împreună cu colegii de echipă, pentru a-i face un cadou multiplului campion mondial de Formula 1 german Michael Schumacher, cunoscut ca mare iubitor de fotbal şi aflat, de la 29 decembrie 2013, în situaţia de a lupta pentru viaţă. Schumacher a suferit, după cum se ştie, un accident la schi în urma căruia a fost cufundat într-o comă artificială până în a doua jumătate a lunii iunie, când managerul său de comunicare, Sabine Kehm, a anunţat că fostul pilot a ieşit din comă şi va fi transferat de la Grenoble, unde era internat, în Elveţia, la Lausanne, într-un centru spitalicesc specializat în recuperarea pacienţilor care s-au aflat în comă.

Podolski, ca de altfel întreaga echipă naţională de fotbal al Germaniei, a promis că va câştiga Cupa Mondială în Brazilia pentru compatriotul său Michael Schumacher. Şi iată că le-a şi ieşit, iar acum Podolski speră că vestea minunată pentru toată Germania se va dovedi un bun impuls pentru Schumacher, de a-şi reveni rapid.

Zilele trecute, soţia lui Schumacher, Corinna, a declarat într-un interviu pentru Neue Post că fostul pilot german îşi revine lent, dar într-o manieră perceptibilă. “Ne îndreptăm către ţinta finală, lent desigur, însă cel puţin lucrurile avansează”, a comentat soţia lui Schumacher, în prima sa apariţie publică după transferul soţului său de la spitalul din Grenoble, în care a fost internat aproape şase luni.

În timp ce veştile despre sănătatea lui Schumacher par din ce în ce mai bune, mai ales după ieşirea mediatică a soţiei, opinia unuia dintre cei mai vocali medici specialişti din toată această perioadă, fostul medic-şef al Formulei 1 Gary Hartstein, nu este încurajatoare. Din nou.

Hartstein, care este în conflict deschis cu apropiaţii lui Michael Schumacher, pe care i-a acuzat în repetate rânduri în aceste luni că au abordat o strategie greşită de comunicare cu publicul, dar care mai ales a provocat scandal după ce a declarat că legenda Formulei 1 este mai degrabă aproape de moarte sau de starea vegetativă decât de o refacere, revine.

De data aceasta, el a făcut o serie de declaraţii pentru săptămânalul Bunte, pentru a mai atenua din speranţa dată de cuvintele soţiei lui Schumacher. “Din păcate, este extrem de improbabil ca starea lui Michael să fie atât de bună precum crede lumea. “Este probabil sigur ca soţia sa Corina să fi intrat în legătură cu el, într-o anumită măsură. Dar ca o comunicare veritabilă să fie posibilă ar fi un adevărat miracol”, crede Hartstein. Site-ul non-stop-people.com, care urmăreşte orice postare referitoare la Schumacher, notează, în paranteză, că probabil Hartstein are o plăcere nebună de a se manifesta melodramatic.

×