x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliția lui Putin intră în forță: Peste 1.300 de ruși, reținuți în timpul protestelor anti-mobilizare 

Poliția lui Putin intră în forță: Peste 1.300 de ruși, reținuți în timpul protestelor anti-mobilizare 

22 Sep 2022   •   08:20
Poliția lui Putin intră în forță: Peste 1.300 de ruși, reținuți în timpul protestelor anti-mobilizare 
Sursa foto: Hepta

Forțele ruse de securitate au reținut, miercuri, peste 1.300 de persoane care au participat la protestele față de mobilizarea parțială, a declarat un grup de apărare a drepturilor omului, la câteva ore după ce președintele Vladimir Putin a făcut anunțul, scrie Reuters.

Grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info a declarat că, potrivit informațiilor pe care le-a cules din 38 de orașe rusești, peste 1.311 persoane au fost reținute până seara târziu.

Grupul a precizat că 502 persoane au fost reținute în Moscova și 524 în Sankt Petersburg, al doilea cel mai populat oraș din Rusia.

Mitingurile nesancționate sunt ilegale, potrivit legilor anti-protest din Rusia.

Irina Volk, oficial al Ministerului rus de Interne, a declarat, citată de agențiile de știri ruse, că ofițerii au întrerupt încercările de a organiza ceea ce a numit mici proteste.

"În mai multe regiuni, au existat încercări de a organiza acțiuni neautorizate care au reunit un număr extrem de mic de participanți", a declarat Volk.

"Toate acestea au fost oprite. Iar acele persoane care au încălcat legile au fost reținute și duse la secțiile de poliție pentru a fi investigate și a se stabili responsabilitatea lor."

Biletele de avion dus-întors din Rusia au explodat în preț și s-au vândut rapid miercuri, după ce Putin a ordonat chemarea imediată a 300.000 de rezerviști.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: proteste rusia